Als het even minder goed gaat

Op school doen we er alles aan om je tijd bij ons zo leuk en leerzaam mogelijk te laten zijn. Ondanks dat kan er iets fout gaan. Je eerste aanspreekpunten zijn je mentor en je studieloopbaanbegeleider. Deze kunnen je helpen om vragen te beantwoorden of je wijzen op andere mogelijkheden zoals:

  • Het begeleidingsteam
  • De klachtenregeling
  • De vertrouwenspersoon
  • De procedure Bezwaar en Beroep Examens

Begeleidingsteam

Er zijn veel redenen waarom het soms even minder goed gaat. Dat kunnen zaken zijn die op school spelen of bij je thuis. Het begeleidingsteam biedt een luisterend oor en kan je helpen om in contact te komen met mensen of organisaties die je kunnen ondersteunen. Je mentor kan je in contact brengen met het begeleidingsteam.

Klachtenregeling

Hoewel we er alles aan doen om je tijd op school aangenaam te laten verlopen, kunnen er situaties ontstaan waar je minder tevreden over bent. In alle gevallen is een goed gesprek met bijvoorbeeld je mentor een goed vertrekpunt. Zijn de uitkomsten van die gesprekken niet bevredigend? Dan kun je terugvallen op de klachtenregeling.

Vertrouwenspersoon

Op school kennen we vertrouwenspersonen. Ze zijn er voor jou. Wat je met hen bespreekt is vertrouwelijk en wordt niet gedeeld met anderen. Heb je behoefte aan een gesprek, een advies of wat steun? Stuur dan een e-mail naar de vertrouwenspersoon: vertrouwenspersoon@stc-r.nl. Of bel met 06 – 57 31 06 52.

Wanneer kun je bij een vertrouwenspersoon terecht?

Procedure bezwaar en beroep examens

Stel, je bent het niet eens met een uitslag van een toets of examen of je bent het niet eens met een beslissing door de examencommissie. Dan kun je gebruikmaken van de procedure bezwaar en beroep examens.